Szemüveglencsék

Egyfókuszú lencsék

Olyan szemüveglencse, amelynek a teljes felületén ugyanannyi a dioptria lefutása. Egy fókuszpontja van, tehát egy meghatározott távolságra ad éles képet. Az egyszerűbb látásproblémák korrigálására szolgál, mint a rövidlátás, távollátás vagy asztigmatizmus. 

Multifokális szemüveglencsék
Előnye, hogy minden távolságra éles képet biztosít, így alkalmas a hétköznapi teendők elvégzéséhez - nem kell cserélgetni a távoli és olvasó szemüveget. Másik kiemelt tulajdonsága, hogy nincs benne éles választóvonal, mint a bifokális lencsék esetében, így tökéletes megjelenést biztosít. - Olvasson tovább

Bifokális szemüveglencsék
A kétfókuszú vagy más néven a bifokális szemüveglencse lényege, hogy a lencse lenti része a a közeli látást segíti, a fenti része pedig távolra biztosít éles látást. Ez a két rész egy jól látható válaszvonal mentén különül el. Jó választás, ha nem szeretne két szemüveget tartani magánál.

Munka szemüveglencse
Ez egy bizonyos típusú multifokális lencse, amelyet irodai helyiségekbe terveztek, olyan emberek számára, akik a nap nagy részében legfeljebb 2-2,5 méteres távolságban dolgoznak. 40-45 éves kortól ajánljuk ezeket a lencséket. Minél jobb típusú lencsét választ, annál jobban testreszabható.

Fényre sötétedő lencsék
Napfény (UV) hatására sötétedő lencsék, amellyel tökéletes napszemüveg hatás érhető el. Sokan választják, akik érzékenyek a fényre. Ez a lencse "2 az 1-ben" - Nincs szüksége külön napszemüvegre. Kint napszemüveg, bent sima lencse!

Polarizált lencsék
A polarizált szemüveglencsék speciális kialakításuknak köszönhetően 100%-ig szűrik a vízszintesen visszaverődő vakító fényt, mellyel megakadályozzák a hunyorgást és a szem irritációját. A színek kiválóan élvezhetők és élénkebbek a polarizált lencsével. Tökéletes választás autóvezetéshez, horgászathoz, vadászathoz, vagy vízi sportokhoz.

Lencsék vezetéshez
Kompenzálja a különböző források érkező fényeket és jelentősen javítja a kontrasztot. A széles látómezőnek köszönhetően az új technológia segíti a vezetőket a jó általános látási viszonyok biztosításában - még kritikus pillanatokban is. Rossz látási viszonyok mellett is biztosítja tulajdonosának az éles látást. - Olvasson tovább

Eyezen egyfókuszú lencsék a szemfáradtság ellen

Sokat használja mobiltelefonját? A nap végére szeme elfárad? A betűk összefolynak, kényelmetlen érzés közelre tekinteni? Ennek oka a szem állandó megerőltetése, amely könnyen enyhíthető az Essilor Eyezen szemüveglencsékkel. - Olvasson továbbLencsebevonatok és felületkezelések

A szemüveglencséket különböző bevonatokkal, felületkezelésekkel tehetjük még ellenállóbbá, amellyel megkönnyíthetjük a mindennapi szemüveg ápolást, minőségibb látásélményt kapunk és alapjáraton komfortosabb szemöveghordási élményt kapunk.

  • Felületkeményítés
  • Tükröződéscsökkentő bevonat
  • Karcálló bevonat
  • Lapos (aszférikus) szemüveglencse
  • Párataszító és vízlepergető bevonat
  • Portaszító bevonat
  • UV-védelem